Kartof da xərçəngə səbəb ola bilər – ARAŞDIRMA
Baxılıb: 5704 Tarix: 29-03-2016 15:58

Alimlər kartofun xərçəngə səbəb ola biləcəyini açıqlayıblar.
Sumqayitfakt.az xəbər verir ki, soyuducuda mühafizə edilən kartofu yeməyin xərçəng riskini 50 faiz artırdığı bildirilib.
Ona görə də, mütəxəssislər kartofu soyuducuya qoymamağı məsləhət görüblər.
Araşdırmalar göstərib ki, kartof soyuducuda qaldıqda onun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilir. Belə kartofu sobada bişirdikdə və ya yağda qızartdıqda “akrilamid” adlı kimyəvi maddə ortaya çıxır.
“Akrilamid” qalan orqanizmdə isə xərçəngin müxtəlif növləri müşahidə edilə bilər.Publika.az
loading...
Ən çox oxunanlar